Руският президент Владимир Путин е провел днес телефонен разговор с изпълняващия длъжността

...
Руският президент Владимир Путин е провел днес телефонен разговор с изпълняващия длъжността
Коментари Харесай

Путин разговаря по телефона с временния президент на Иран

Руският президент Владимир Путин е провел през днешния ден телефонен диалог с изпълняващия длъжността президент на Иран Мохамад Мохбер и двамата са подчертали " общото си желание в допълнение да заздравят руско-иранските взаимоотношения ", съобщи Ройтерс, като се базира на Кремъл.

" Руският президент сервира най-дълбоките си съболезнования на висшия водач на Иран Али Хаменей, на Мохамад Мохбер и на целия ирански народ по отношение на трагичната гибел на иранския президент Ебрахим Раиси и на редица други държавни чиновници в злополука с вертолет. Владимир Путин подчерта, че е познавал и ценял Ебрахим Раиси като благонадежден сътрудник, който е дал безценен персонален принос за развиването на другарските връзки сред Русия и Иран ", се споделя в изказване на Кремъл, представено от ТАСС.

Мохамад Мохбер е изразил откровена признателност за думите на състрадание и поддръжка в този сложен за страната миг, се прибавя в изказването.

Мохбер бе назначен за изпълняващ длъжността президент на Иран, откакто президентът Ебрахим Раиси почина през вчерашния ден при злополука на хеликоптер в планински регион покрай границата с Азербайджан.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР